Idén is megrendezésre került Los Angelesben a CES, melyen több ezer kiállító mutatta be újdonságait, intelligens eszközeit. Összeszedtünk néhány videót (angol nyelvűek), melyek főként az Okos Otthon, és az “Internet of Things” témakörét célozzák meg. Több, mint 700 kiállító hozott Smart Home kütyüket, illetve komplett megoldásokat, melyek az otthonunkat kényelmesebbé, biztonságosabbá és gazdaságosabbá tehetik.

Az idei CES kiállításon mutatta be a Parrot cég a Pot nevű okos virágcserepét. Igen, okos virágcserép! Miután elültettük a növényünket, összepárosítjuk a cserepet az okostelefonunkkal, és kiválasztjuk az alkalmazásban, hogy mit ültettünk el (több, mint 8000 növény közül választhatunk), majd öntünk a tartályba vizet. Nagyjából ennyi a teendőnk, hiszen a Pot a növény szükségleteihez mérten adagolja a vizet, illetve jelez, ha több vagy éppen kevesebb fényre van szüksége. Sőt, még ennél is többet tud. Nézze csak:

Nem meglepő, hogy rengeteg autógyár – illetve azok beszállítói – is jelen volt a kiállításon. A BMW például Knight Rider-t idéző okosórát is hozott, melyen csak megnyomunk egy gombot, és az autó magától beáll, miközben mi már javában vásárolunk. Sőt, újabb gombnyomás az órán, és a kocsi odajön, ahol mi kiszálltunk belőle.