fűtés-hűtés

Szellőztessünk okosan!

Ha feltesszük a kérdést, hogy a kültéri, vagy beltéri levegő a szennyezettebb, sokan egyből az autók kipufogófüstjére, a gyárkéményekből kiáramló füstre gondolnak és rávágják, hogy természetesen a kültéri. Viszont szellőztetésnél ez a levegő áramlik be az otthonunkba, és általában ezt használjuk mi, bentlévők tovább. Használhatunk levegőtisztító berendezéseket, aktívan szellőztethetünk, vagy kiépíthetünk szellőztető rendszert a tisztább    […]

Mennyiből lehet okos az otthonom?

Gyakran társítjuk az újdonságokhoz a magas árat, főként, ha olyan lehetőséggel találkozunk, amely a megjelenése után inkább prémium-kategóriaként rögzül a köztudatban. Ilyen az intelligens épület, intelligens ház is.

Hogyan működik az Okos Otthon? 2. rész. – Hálószoba

Normál esetben reggel a hálószobánkban ébredünk, és este ott hajtjuk álomra a fejünket. A pihenés, alvás mennyisége, és minősége meghatározza mindennapjainkat. Egy kipihent ember sokkal kiegyensúlyozottabb lehet a munkában, párkapcsolatban, többet mosolyog, ezért a társasági élete is harmonikusabb lehet. A megfelelő alváshoz viszont nem elegendő pusztán egy jó minőségű ágy és matrac.

Hogyan működik az Okos Otthon? 1. rész.

Az okos otthonok kényelmessé, energiatakarékossá, biztonságossá teszik azt a környezetet, amiben élünk. Szeretnénk, ha a cikksorozat elolvasása után mindenki számára érthető lenne, hogy miképpen.

Valódi rezsicsökkentés – fűtés

Tudta, hogy a háztartások energiafelhasználásának nagyjából 70%-át a fűtés teszi ki? Nos, itt az idő, hogy őszintén beszélgessünk… Először kérdéseket fogok feltenni, aztán közösen levonjuk a következtetéseket. Rendben?