Gira eNet

Gira eNet

A Gira eNet egy kétirányú kommunikációt biztosító rádióhullámokkal működő vezérlő rendszer. Segítségével olyan funkciókat, mint például világítás- vagy redőnyvezérlés utólag is egyszerű megvalósítani, és rendszerbe állítani. A rendszer kezeléséhez rádiós fali adó, kézi adó és az eNet szerver, mint működtető áll rendelkezésre, de mobil irányító egységek (okostelefonok, tabletek) is használhatók. A rádiós komponensek fel- és leszerelése problémamentes. Mivel ezek a komponensek még frissíthetőek is, a rendszer előtt biztos jövő áll.

Gira eNet rendszergrafika

 eNet – okos
Az eNet az új rádióhullám alapú kommunikációs standard, mely az épületek működtetését rádióhullámok segítségével végzi. A világítás- és redőnybeállítások beállítási képekbe foglalhatók, de egyedileg is irányíthatók. Az eNet rendszer azt is lehetővé teszi, hogy a korábbi Gira rádiós buszrendszerhez valamint a Gira System 2000 rendszerhez is kapcsolódhasson.
 eNet – utólag beépíthető
Az épület villamos rendszerének modernizálását gyorsan, tisztán és költséghatékonyan valósítja meg – kis ráfordítással a legmodernebb működtetési lehetőségek széles tárháza valósítható meg rádión keresztül. Az elemes rádiós szenzoroknak nincs szükségük vezetékes áramra, így bárhol felszerelhetők.
 eNet – komfortos
A működtetéshez többféle készülék használható – az utólag felszerelhető fali adók mellett négyféle kézi adó is. Az eNet Server a rendszer vezérlését lehetővé teszi az új G1-gyel, a Gira Control Clientekkel, PC-vel és mobil eszközökkel: okostelefonnal és tablettel egyaránt. A Mobile Gate segítségével is lehetséges a mobil eszközökkel történő irányítás.
 eNet – energia hatékony
A világítás automatikusan bekapcsol, vagy a redőnyök fel-le mozognak: az eNet nagyon egyszerűen segít az energiafelhasználás optimalizálásában, mert a rádiós energiaszenzorok rögzítik a készülékek energiafelhasználását. Az eNet Server vizualizálja és kiértékeli az adatokat, így a felhasználó optimalizálhatja a fogyasztását.
 eNet – rugalmas
A rendszert akár utólag is egyszerűen, és gyorsan ki lehet építeni, szemben bármilyen vezetékhez kötött rendszerrel, sőt egy későbbi költözéskor akár tovább is vihető. A működtető eszközök, a készülékek és szenzorok széles választéka lehetővé teszi, hogy rugalmasan, érdekes funkciókkal bővítsük ki a rendszert.
 eNet – biztos jövő előtt áll
Az eNet rádiós termékek a Gira eNet Server-en át frissíthetőek, mindig az aktuális legújabb állapotúak, és a jövőbeni igények szerint bővíthetők vagy utólagosan is felszerelhetők. Az eNet komponensek megfelelnek az akadálymentesített belső terek kialakításáról szóló irányelveknek is.
eNet – gyorsan üzembe helyezhető
Az alap felhasználási módok beállítása, a világítás kapcsolása, vagy a redőny működtetése, a tanító gombnak köszönhetően egyszerűen, kézzel is elvégezhető (az adó és a vevő párosítása a nyomógombok segítségével). Az összetettebb felhasználási módok, melyek több komponensből állnak vagy logikai kapcsolatokat igényelnek a beállító szoftver segítségével számítógépen programozhatók.
 eNet – iparági szabvány
A Gira által kifejlesztett eNet szabványhoz a jövőben további együttműködő partnerek is csatlakozhatnak.

Gira eNet termékek

eNet Server

Az eNet Server

A Gira eNet Server a rendszer intelligens működtető központja, ha többre van szükség, mint az eNet szenzorok és készülékek alapfunkciói. Alkalmazásával programozható, megjeleníthető és naplózható a teljes eNet rendszer. A legkülönbözőbb kezelő készülékekkel irányítható, pl. az új Gira G1, a Gira Cliensek vagy akár tabletek, és okostelefonok. Ily módon az épület teljes működtetését figyelemmel kísérhetjük tartózkodási helyünktől függetlenül.