Gira kaputelefon

Gira kaputelefon rendszer

A Gira kaputelefon-rendszer megoldásokat kínál minden kül- és beltéri követelményhez: családi- és társasházak, falon kívüli vagy falba süllyesztett szerelések, audio- és videofunkciók, Gira Control Clients és számítógép segítségével történő használat, integráció saját és külső rendszerekbe, külső kamerák bekötése, kulcs nélküli hozzáférés Gira KeylessIn termékekkel, rongálás ellen védett kaputelefon.

A Gira a kaputelefont is integrálta a kapcsolócsaládok világába. A beltéri egységek számos változatban kaphatók, a különböző színek a legkülönbözőbb keretváltozatokkal kombinálhatók.Gira kaputelefon beltéri

2-vezetékes busz

A Gira kaputelefon rendszer technológiája a 2-vezetékes buszon alapszik, ahol a komponensek feszültségellátásához, és az audio-/videojelek átviteléhez csak két vezetékre van szükség. Így például egy meglévő csengőberendezést minden probléma nélkül ki lehet váltani a Gira kaputelefon rendszerrel. Új vezetékek helyett a meglévő vezetékeket használják fel. A 2-vezetékes busztechnika új telepítések esetén is csökkenti a kaputelefon kábelszükségletét, és gyors, polaritásbiztos szerelést biztosít.

Egy fős üzembe helyezés egyszerű programozással

A Gira kaputelefon rendszert költségtakarékos módon egy szerelő is beprogramozhatja, ami a későbbi karbantartásoknál is hasznos lehet. A berendezés üzembe helyezése egyszerű: Először a kaputelefonon három másodpercig nyomva kell tartani a hívógombot abban a sorrendben, ahogyan utána a beltéri egységeket használni szeretnénk. Ezután jönnek sorban a beltéri egységek a “világítás” gomb megnyomásával. Ez alternatív módon történhet az emeleti hívógombok kezelésével is. Ennek előnye: A lakóknak nem kell szükségszerűen jelen lenni a berendezés beüzemelésénél.

Gira System 106 kaputelefon

Az új Gira System 106 kaputelefon rendszer

Gira System 106 kaputelefonA Gira System 106 új moduláris rendszer, melynek megjelenése visszafogottan elegáns, keret nélküli és 106,5 x 106,5 mm-es modul méretre épül. A Gira System 106 rendszerű új kaputelefonnak köszönhetően a vendégszeretet már a bejárat előtt érezhető. A hívógomb modultól, a hangmodulon, és a kamera modulon át az információs modulig az összes funkció harmonikus összképet sugároz. A sötétben egy lámpa, és a hátulról megvilágított modulok gondoskodnak a jó olvashatóságról, és a vonzó megjelenésről.

A rendszert családi házakban, és társasházakban, de irodaépületekben, ipari létesítményekben és szállodákban is lehet alkalmazni személyre szabottan, a mindenkori igényekhez alakítva. Az építési folyamattal párhuzamosan, az építkezés megfelelő fázisában telepíthető. A moduláris felépítésnek köszönhetően akár nagy rendszerek is kialakíthatók repeaterek alkalmazásával.

Gira G1 kaputelefon

A keret nélküli modulok természetes anyagokból készülnek, csiszolt rozsdamentes acél, eloxált alumínium, és fehérre lakkozott fémötvözet változatban kaphatók. E minőségi anyagok hosszú élettartamot garantálnak. A kamera modul fekete üveg borítással rendelkezik. A maximum 21 modulból álló berendezésekhez kapható egy extrém lapos (25,35mm) szerelőkeret.

 

Gira G1 mint kaputelefon beltéri egység

Az új Gira G1 egy intelligens kezelőfelület az épületben akár a KNX, vagy akár az új rádiós rendszer, az eNet rendszerében. Kiváló minőségű érintő képernyője multitouch rendszerben működtethető. A Gira TKS-IP-Gateway közbeiktatásával a Gira G1 teljes értékű kaputelefon beltéri egységként is alkalmazható. Csengetéskor automatikusan megjelenik a kaputelefon kamera képe. Egyetlen érintéssel létrejön a kapcsolat, nyitható az ajtó, bekapcsolható a világítás. Lehetőség van további épületautomatika funkciók indítására is. Házitelefon hívások kezdeményezése más beltéri egységek között szintén lehetséges. További beállítások, mint hívásátirányítás, csengő hangereje, beszéd hangerő néhány érintéssel elvégezhetők.

Gira System 106 kaputelefon és postaláda

 

Kaputelefon és postaláda egy rendszerben

Mostantól a postaláda funkcionálisan és esztétikailag is a kaputelefon részévé válhat. 2015-től komplett postaláda, valamint a levélbedobó nyílás is a rendszer részeként a rendelkezésre áll. Szabadon álló postaláda rendszerek, valamint falban vagy a bejárat oldalába szerelt kialakítás egységes design és anyagváltozat mellett is kialakítható.