Újdonságok

A Gira folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően időről időre jelennek meg figyelemre méltó termékek, innovatív megoldások, melyekről az alábbiakban tájékozódhat.

Gira G1

Az új, többfunkciós Gira G1 új lehetőségeket kínál az épületfelügyeleti rendszer irányításában, és esztétikusságával igazodik a lakberendezés koncepciójához. Kompakt, nagy teljesítményű, univerzális felhasználás: az új Gira G1 az intelligens épületek működtetésére szolgáló grafikus vezérlőközpont. A Multitouch (több ujjas) kijelző segítségével minden funkció ujjnyomással vagy kézmozdulattal kényelmesen kezelhető. A Gira G1 a TKS-IP gateway rendszerhez csatlakoztatva még kaputelefon beltéri egységként is használható.

Gira G1

A Gira G1 a KNX rendszer vezérlőközpontjaként, valamint az eNet szerverrel kombinálva az új eNet rádiós rendszerhez is jól használható. A Gira HomeServerrel felszerelt épületekben a Gira G1 működtető kliensként alkalmazható. Normál kapcsolóként szerelhető egyetlen falba süllyeszthető csatlakozó dobozra, egyaránt alkalmas korszerűsítésekre, utólagos felszerelésekre, valamint új épületekben. A beépített mozgásérzékelőnek köszönhetően a G1 felismeri, ha valaki közeledik a készülékhez, és automatikusan bekapcsolja a kijelzőt. A fényérzékelő segítségével a kijelző fényereje a mindenkori fényviszonyokhoz alkalmazkodik, ha pedig épp nem használjuk a G1-et, kijelzője automatikusan kikapcsol, így energiát takarít meg.

KNX jelenlétérzékelő Mini és fényerőszabályzó Mini

A új Gira KNX jelenlétérzékelő Mini Standard és Komfort, valamint az új Gira KNX fényerőszabályzó Mini beltérben és kültéren egyaránt fokozza a komfort- és biztonságérzetet. Visszafogott megjelenésükkel, és falba simuló beépíthetőségükkel a legmagasabb igényeket támasztó építészeti koncepcióba is beilleszthetők. A dizájnkeret a fal színéhez igazodó, tetszőleges színre festhető. A többféle beszerelési mód számos előnnyel rendelkezik: bármely épületben, helyiségben beszerelhető. A mennyezetre szerelésen túl létezik süllyesztett, valamint falon kívül szerelhető változat is. Az IP44 védelemnek köszönhetően párás helyiségekben, és kültéren is alkalmazható.
Gira fény- és jelenlét érzékelő mini

KNX logikai modul

Több komfort, egyszerű beállítás
A lámpák késleltetett egymás utáni bekapcsolása, bizonyos előre beállított konfigurációk előhívása egyetlen érintőszenzorral, helyiség hőmérsékletének szabályozása vagy további logikai funkciók létrehozása: a Gira logikai modul segítségével a KNX rendszerrel kialakított családi házak, vagy ahhoz hasonló méretű épületek jelentősebb ráfordítás nélkül elláthatók automatizált kényelmi funkciók egész sorával. Az ösztönösen kezelhető Gira Projekt Asszisztens program segítségével a projektek néhány lépésben kényelmesen paraméterezhetők, és “Drag&Drop” módszerrel bármikor egyszerűen megváltoztathatók. Kényelmes logikai szerkesztő segíti a programozót a kívánt eredmény eléréséhez. A szimulációnak köszönhetően a téves paraméterezés gyakorlatilag kizárható, ugyanakkor az üzembe helyezés időtartama lényegesen lerövidül. Minden, a Gira Projekt Asszisztensben végbement változtatás automatikusan tárolásra kerül. Az Undo/Redo funkciók segítségével ezek könnyen áttekinthetők, és visszavonhatók. Mint egy időgépben, a projekt minden kívánt állapota visszaállítható. A Gira Logikai modul az elosztószekrényben kalapsínre (DIN sín) pattintható.

Gira logikai modul Tulajdonságok
+ Gyorsan a célhoz: a Gira Projekt Asszisztens áttekinthető struktúrájú
+ Funkciók sokasága a modulkönyvtárnak köszönhetően
+ Kényelmes logikai modul szerkesztő
+ Változások követése, és szükség esetén visszavonása
+ Automatikus tárolás
+ Logikák szimulálása
+ Beépített időzítő
+ Nagyobb áttekintés a többképernyős üzemmódnak köszönhetően
+ Gira logikai modulok automatikus felderítése a hálózatban

Gira KNX fogyasztásmérő Komfort

Villamosenergia fogyasztás nagy pontosságú mérése, analizálása és optimalizásása
Az új Gira KNX fogyasztásmérő Komfort a villamosenergia fogyasztás mérésére szolgál. Egy teljes háztartás főmérőjeként, vagy almérőként egyaránt az átfogó energiamenedzsment központjaként funkcionál. A Gira KNX fogyasztásmérő Komfort mindössze 90 mm-es (5 TE) szélességű, kimagasló rugalmasságával és pontosságával tűnik ki. Közvetlen, vagy áramváltó csatlakozójával a lakó-, kereskedelmi vagy ipari épületek igényes felhasználásainak legkülönbözőbb paramétereit elemzi, felügyeli. A Gira Homeserverrel összeköttetésben lehetővé teszi, hogy megjelenítse, tárolja, kiértékelje valamint feldolgozza a rögzített adatokat. A Gira KNX energiamérő Komfort megteremti az intelligens költségmenedzsment (Peak-Control) alapjait, ami hozzájárul a költségek csökkentéséhez, és az energiaforrások megkíméléséhez.

Gira KNX fogyasztásmérő Jellemzők:
+ Mért adatok sokaságának megjelenítése, elemzése
+ Sokféle felhasználási lehetőség
+ Könnyű kezelhetőség az áttekinthető kijelzőnek köszönhetően
+ Energiaköltségek csökkentése Peak-Control segítségével
+ Túlterhelés elkerülése a maximumfigyelő segítségével
+ Nagyfokú pontosság
+ Bevizsgált pontosság napelemes berendezések esetén
+ Biztos védelem a szennyeződés és a manipuláció ellen
+ Több készülék összeköthető a KNX segítségével
+ MiD-engedély B + D
+ Áramváltó faktor beállítható
+ 4 negyedes kétirányú mérő napelemes rendszerekhez

Gira dokkoló egység

A Gira dokkoló egység segítségével külső zenei forrásokat lehet bekötni a Gira RDS rádióba vagy egy sztereó berendezésbe. Különlegessége hogy a zene közvetítése a vezeték nélküli Bluetooth technológia segítségével történik, a mobil végberendezéseket nem kell közvetlenül csatlakoztatni. Ez az átviteli mód lehetővé teszi akár a laptopon tárolt zenék lejátszását is. Maximum 8 Bluetooth forrás hozzárendelése lehetséges.Háromféle cserélhető fedlappal rendelkezik, mely könnyedén kipattintható és kicserélhető, így a Gira dokkoló kompatibilis minden forgalomban lévő töltővel (Apple 30 tűs, Apple Lightning és USB Micro-B csatlakozók segítségével tölthetők az okostelefonok és az MP3 lejátszók). A Gira dokkoló elegáns vak fedlappal is kapható: tökéletes megoldás, ha éppen nincs szükség töltés funkcióra, hanem csak a zenelejátszásra Bluetoothon, vagy ha optikai okokból, illetve a tisztításhoz sima felületet szeretnénk.

Gira dokkoló

Gira Sensotec

Automatikusan még több biztonság és tájékozódás sötétben: a Gira Sensotec azonnal bekapcsolja a világítást, ha mozgást észlel. A szenzortechnika pontos érzékelést tesz lehetővé még magas hőmérsékleten is. A Gira Sensotec érintésmentes kapcsolóként is használható: a felhasználó 5 cm-es közelségben érintés nélkül bekapcsolhatja a világítást. A vakítás elkerülése érdekében automatikus üzemmódra is állítható a világítás erőssége. A mozgásérzékelést a dopplerhatás elve szerint értékeli ki, ahol a mozgásban lévő test egy, a készülék által kibocsátott jelre reagál. Ennek a technológiának megvan az előnye a korábbi passzív infravörös érzékeléssel szemben, hogy hőmérséklettől független. (Kb 28 °C feletti hőmérsékletben egy PIR szenzor alig tud megkülönböztetni egy embert a környezettől.)

Gira Sensotec LED

Az irányfény segítségével az út megtalálása a sötétben és szükség esetén a helyiség világításának érintés nélküli bekapcsolása: a Gira Sensotec LED ezeket a funkciókat egyesíti egy készülékben. A Gira Sensotec LED egy érintésmentes kapcsoló beépített LED-es irányfénnyel. Mozgás észlelésekor bekapcsolja az irányfényt. Ha több fényre van szükség, a felhasználó 5 cm-es közelségben érintés nélkül bekapcsolhatja a világítást. Igény szerint a Gira Sensotec LED közvetlenül a helyiség világítását is bekapcsolhatja. A vakítás elkerülése érdekében automatikus üzemmódra is állítható a világítás erőssége. E két funkció kombinációja egy falba süllyeszthető csatlakozó dobozban területet takarít meg és csökkenti a telepítési és készülékköltségeket.

 Gira Sensotec

Gira Sensotec érzékelés