Mit jelent a biometrikus azonosítás?

biometrikus azonosítás

A napjainkban használatos azonosítási eljárások, mint például chipkártyák, mágneskártyák, fizikai kulcsok, jelszavak vagy PIN kódok, nem túl biztonságosak. Elveszthetők, kölcsönadhatók, lemásolhatók és könnyen feltörhetők. A biometrikus azonosító módszerek azonban ezen hátrányoktól nagyrészt mentesek, mert valamely testi jellemzőnket használják, melyet természetesen mindig magunknál hordunk, és nem másolhatóak. A biometrikus azonosító eljárás felismeri az adott személy egyedi fizikai, testi jellemzőit, melyet így a személy azonosítására, hitelesítésére használ fel. Többféle elven működhetnek ezek a rendszerek, úgy mint hanganalízis, kézgeometria-elemzés, retina és íriszazonosítás, arcfelismerés, de talán a legelterjedtebb módszer az ujjlenyomat alapú, mely költséghatékonyabb, és könnyebben alkalmazható a többinél.

Ekey Biometric Systems

Mit nyújt az Ekey ujjlenyomat azonosító rendszere?

Az Ekey Biometric Systems egy 1999-ben alakult osztrák cég, mely mára már piacvezetőnek számít Európa szerte az ujjlenyomat felismerő rendszerek terén. Létrehoztak egy olyan termékcsaládot, mely könnyen használható, maximális védelmet nyújt, valamint időtálló megoldás ügyfelei számára. Kifejlesztették a hővonal szenzor technológiát, mely méri az ujj barázdái között a hőmérséklet különbségeket, így másolt vagy levágott ujjal nem működik. Az olvasó az ujjlenyomat egyedi jellemzőiből egy bináris kódot készít és olyan algoritmust használ, melyből nem állítható vissza az eredeti kép, ezért azok nem kinyerhetőek.

Alkalmazása igen széleskörű (lakóingatlanok, irodák, pénzváltók, raktárak, széfek, szervertermek stb.). Használata egyszerű és gyors. Egy új ujjlenyomat betanítása alig egy percbe telik. Az olvasófejet tisztítani nem szükséges, a gyártó minimum 1 000 000 beolvasást szavatol 2 év garancia mellett.

Integrálhatóság

Az Ekey ujjlenyomat olvasó további előnye, hogy integrálható más rendszerekbe, mint például riasztó, kaputelefon, vagy éppen az ingatlanhoz tartozó épületautomatika.

Okos Otthonokba való integrációjával további funkciókkal is felruházhatja ingatlanát. A biztonságos beléptetés mellett összeköthető kapcsolt funkciókkal, mint például egy ‘hazajöttem’ esemény (felhúzza a redőnyöket, zenét, lámpát kapcsol stb.), vagy akár naplózhatja a belépéseket, mely hasznos lehet például irodai környezetben.
Szintén hasznos lehet, ha egyik ujjunk lehúzását ‘titkos pánikgombként’ használjuk, ha például rosszakarónk arra kényszerít minket, hogy saját ujjunkat használva engedjük be őt, de közben néma pánik riasztást indítva értesítjük a biztonsági szolgálatot.

ekey_loxone

Partnerünk a telepítésekben a
Garwin Kft

az Ekey rendszerek magyarországi disztribútora.

Slide background
ekey_slider1
ekey_slider2
ekey_slider4
ekey_slider3