Ma már nem ritka, hogy a háztartásban fellelhető 2-3, esetenként több távvezérlő helyett egy univerzális távvezérlőt használunk, melyekből elég nagy a választék. Vannak ízlésesek, LCD kijelzősek, de nagy általánosságban rondák, és korlátosak a lehetőségeik.

Egy okos otthon sem nélkülözheti a multimédiás eszközöket, viszont a sok távvezérlő együttes használatát esetenként igen! Természetesen nem arról van szó, hogy a központi automatika vezérli az összes eszközt, de be tudjuk vonni azokat az okos otthon funkciói közé, így téve kényelmesebbé használatukat.

Akár össze is vonhatjuk az okos otthon különböző elemeit, például: “mozi funkciónál” elhalványodnak a fények, a redőnyök besötétítenek, és bekapcsol a házimozi rendszer. Attól se kell félnünk, hogy bekapcsolva maradt valami, mikor távozunk otthonról, mert egy erre dedikált “bye-bye” kapcsolóval mindent kikapcsol az automatika.

Extrém esetben egy illetéktelen behatolásnál a multiroom rendszer hangszóróiból üvöltő zenével hozhatjuk kellemetlen helyzetbe a betörőt.