Véget ért a XXII. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum, melyen kiállítóként mi is részt vehettünk. Rengeteg információ, innovatív gondolatok, kiváló szervezés!

A konferencia a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Sunwo Zrt. szervezésében a Hotel Visegrádban került megrendezésre 2015. február 25. és 27. között. A három napos rendezvény fő témája a fenntarthatóság volt, és minden napja egy-egy témakört ölelt át, úgy mint innováció, gázkörkép, valamint villamosenergia, melyekből bizonyos előadásokat nekünk is volt alkalmunk végighallgatni.

alternative-2489_1920

A legnagyobb hatást az egyik külföldi vendégelőadó – Prof. Tanay Sidki Uyar – “100% renewables”, azaz 100% megújulók című előadása keltette bennünk. A professzor arról számolt be, hogy miként válhatna a nap-, szél-, bioenergia a világ energiaproblémájának megoldásává. Elmondása szerint a világ energiaszükséglete csupán apró töredéke annak, amennyi megújuló energiával rendelkezik a környezetünk és a gyorsan fejlődő technika egyre olcsóbbá is teszi ezen energiaforrások használatát.

Mi is egy hasonló jövőt képzelünk el, hiszen a fenntarthatóság alapvető fontossággal bír, ennek megfelelően keressük mi is a megoldásokat az automatika területén, és segítünk ügyfeleinknek energiatudatosabban élni. Régóta tudjuk, hogy rengeteg energiát takaríthatunk meg azzal, ha egyetlen fokkal csökkentjük a lakás hőmérsékletét, illetve azzal, ha stand-by üzemmód helyett áramtalanítunk, nem beszélve a feleslegesen világító fényforrásokról. Igen, régóta tudjuk, de semmit nem teszünk érte. Egy Okos Otthon megteheti ezt is helyettünk, sőt! Ezen túlmenően teljes statisztikát készít a fogyasztásokról, többek között ami arra jó, hogy következtetéseket tudunk levonni a hatékonyabb energiafelhasználás érdekében, illetve adott áramkörök esetében priorizálni is tudja az energiafelhasználást.

A kiállításon, egy rövid demonstráció keretei közt megmutattuk, hogy miként lehet okosabbá, energiatudatosabbá varázsolni egy otthont, épületet, akár vezeték nélküli technológiával is. Bemutattuk az intelligens fűtés alapjait, mértünk fogyasztást egy kapcsolható dugaljon, valamint összetett logikai megoldásoknak lehettek szemtanúi a standunk látogatói.

A támogatók jóvoltából volt alkalmunk kipróbálni 2 tisztán elektromos hajtású autót is, melyek mély benyomást tettek ránk. Biztosak vagyunk benne, hogy ez a jövő, s bár az elektromos autók árai még igen borsosnak mondhatók, idővel elfelejthetjük végre az autók károsanyag-kibocsájtása okozta káros hatásokat.